+380994087762 +38097 2231 687
info@mysad.org.ua
Волинська обл. м. Ковель

Суниця садова

IMG_1347 - КопіяМонтерей

Новий сорт суниці короткого світлового дня, виведений в університеті Каліфорнії.

Кущ формує високорослий, листя велике, насиченого зеленого кольору. Відзначається високою стійкістю до грибкових хвороб. В умовах Західного Полісся дає два урожаї. Перший урожай в середині липня, другий з середини серпня до заморозків. Ягоди достигають і мають хороший смак навіть пізно восени.

Ягоди вагою 30-40 грамів, конічні, з гострим кінчиком, насиченого червоного кольору, найсмачніші коли кінчик почервоніє. М’якоть щільна, хрумка, нагадує смак черешні, присмак солодкий. Ягода першого плодоношення може загнивати, другого не перестигає і не гниє, навіть після дощів.   Транспортабельність ягід висока, добре зберігаються 3-5 днів.

Сорт вибагливий до грунтів і вимагає високої агротехніки, як і всі сорти, що дають два урожаї.

Монтерей також перспективний для вирощування в теплицях, так як для достигання ягід непотребує багато тепла.

Розана київська

Ранній сорт суниці садової виведений в Інституті садівництва УААН, селекціонерами В.П.Копань, К.М.Копань, В.В.Павлюк від схрещування сортів Октава і елітної форми 90-10-45.

Кущ формує середньорослий, напіврозлогий, утворює велику кількість розсади.

До грибкових хвороб проявляє високу стійкість.

Ягоди великі, вагою до 40г, тупоконічні, яскравого червоного забарвлення, достигають в перших числах червня. Смак приємний, кисло-солодкий. Середня урожайність 20ц/га.

Розана київська придатна для вирощування на промислових плантаціях, як невибагливий, високопродуктивний ранній сорт.

IMG_0063 - КопіяФлоренс

Пізньостиглий сорт суниці виведений 1997році в Англії, від схрещування сортів Віма Тарда і Вікода.

Кущі формує середньорослі, прямостоячі, має високу життєздатність і посередню стійкість до борошнистої роси, високу до плямистості листя і сірої гнилі. Сорт невибагливий до ґрунтів і умов вирощування.

Ягоди великі, вагою 30-50 грамів, правильної конічної форми, мають насичений червоний колір. Дуже смачні і ароматні в повній стиглості. Транспортабельність дуже висока.

Один із кращих пізніх сортів для нашої зони.