+38067 9455 394 +38097 2231 687
info@mysad.org.ua
Волинська обл. м. Ковель

Сорти абрикоса – характеристика

IMG_0047 - КопіяОболонський

Сорт абрикоса середнього терміну достигання. Дерева сильнорослі, швидкорослі, мають підвищену зимостійкість. В плодоношення вступають на 3-4 рік.

Плоди вагою 45-50г. оранжеві, з темно-червоним рум’янком, високих смакових якостей, достигають на початку липня, в окремі роки – в кінці червня. Мякоть смачна, дуже соковита, без волокнистих включень. В холодильнику зберігаються до одного місяця. Транспортабельність середня.

Відносно стійкий до моніліального опіку. Урожайність висока 40-50 кг з дерева.

Найбільш перспективний сорт для північних районів.

 

 

 

???????????????????????????????Ветеран Севастополя

Сорт абрикоса середнього терміну дозрівання, отриманий в ІС УААН від запилення елітної форми 4466 сумішшю пилку  культурних сортів. Автор сорту О.Л.Денисюк.

Дерева середьньої сили росту, мають підвищену зимостійкість, в умовах Західного Полісся. Відзначаються  відносною стійкістю до грибкових хвороб, стабільною і  високою урожайністю, невибагливі до умов  вирощування. В плодоношення вступають рано, на 3-4 рік росту в саду.

Плоди дуже великі 60-85 грамів, округлі, злегка приплюснуті з боків, оранжеві з рум’янком, кісточка маленька,  добре відділяється від м’якоті.  Смак приємний, солодкий з кислинкою. Плоди мають високу транспортабельність, можуть місяць зберігатись в холодильнику без втрати товарності. Достигають  з 10 липня, не одночасно.

Сорт перспективний для  Західного Полісся.

Київський красень

Сорт абрикоса дуже пізнього терміну достигання, виведений в Інституті  садівництва, відомим українським селекціонером  О.Л. Денисюком.

Дерева сильнорослі, формують округлу, але рідку крону. Зимостійкість і стійкість до грибкових хвороб мають підвищену. В плодоношення вступають на 4-5 рік.

Плоди великі, вагою 50-60грамів, дуже гарні – густий рум’янок покриває майже всю поверхню. Кісточка добре відокремлюється від м’якоті. Транспортабельність висока. Достигають дуже пізно – з 10 серпня.

М’якоть щільна, приємного кисло-солодкого смаку.  Можна споживати свіжими, використовувати для сушіння, виготовляти варення, соки, джеми.

Сорт проходить випробування в Західному Поліссі.

Саджанці даних сортів щеплені на жерделях, сіянцях дикого абрикоса.